Studio4web

I ovog ljeta će se u Istri održavati rekreativni brdsko-biciklistički kup pod nazivom AXA Kup, ime naravno potječe od biciklističkog kluba BK AXA koji je prije nekoliko godina pokrenuo taj kup sa nekoliko utrka koji je međutim odmah dobio još nekoliko suorganizatora koji su doveli do proširenja broja utrka, a od lani je kup obogaćen i titulom županijskog kupa u MTB-u pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Istre.

XC Višnjan

            AXA Kup će tako i ove godine se smjestiti u slobodnim datumima kalendara službenih utrka kupa, što je više bilo moguće da nema poklapanja i sa drugim biciklističkim manifestacijama u regije, što znamo da je jako teško pošto ima jako kvalitetnih događaja sve više pa je slobodnih termina teško naći. Međutim organizatori su se potrudili i smjestili u kalendar utrke u Režancima, Višnjanu, Kanegri, Marićima, Valelungi i finalom u Balama na spektakularnoj noćnoj utrci, inače će se utrka u Valelungi bodovati i kao utrka za Županijsko prvenstvo u MTB-u.

            U sklopu AXA Kupa i ove godine odvijati će se i MTB KIDS Kup za najmlađe bicikliste, kojih ima sve više na utrkama zimske i ljetne lige, što je velika nagrada radu koji klubovi ulažu u rad sa najmlađima, ali i roditelja koji prepoznaju biciklizam kao ozbiljan sport.

            Utrke se odvijaju od lipnja do kolovoza u popodnevnim subotnjim terminima, a skoro sve se odvijaju u samim mjestima što daje posebnu čar utrkama. Inače same utrke su rekreativnog karaktera, otvorene za sve sudionike licencirane i ne, najzanimljivije je veliki broj turista koji se iz sezone u sezonu uključuju u utrkama iskoristeći vrijeme godišnjeg odmora za malo ozbiljnog treninga.

Kalendar manifestacija i organizatori:

05.06. Režanci (BK AXA)
25.06. Višanjan (BK AXA)
09.07. Kanegra Sea & Hills (BBK Grožnjan)
23.07. Marići (BK AXA)
06.08. Valelunga (Bike Spirit)
20.08. Bale pod zvijezdama (BK AXA).
     

            Za sve detalje o manifestacijama moći ćete dodatne informacije dobiti na stranicama Biciklističkog saveza Istre (www.bsi.hr) i na Facebook stranicama događaja.

Free joomla templates by www.joomlashine.com