Studio4web

 

Brdsko Brdsko biciklistički klub „Grožnjan“ osnovan je voljom i željom nekoliko ljubitelja brdskog biciklizma, kako bi se počeli natjecati u XC utrkama i stvorili temelje za popularizaciju ovog sporta na našem području i svakako reklamirati naše područje kao biciklističku destinaciju.

Klub je osnovan 03.03.2010. sa sjedištem u Grožnjanu, malom mjestu na sjeveru Istre, najviše poznatom u muzičkim i umjetničkim kuloarima, a naša želja je da bude prepoznatljiv po brdskom biciklizmu pošto konfiguracija terena je idealna za takav sport.

Odmah nakon osnivanja organizirali smo prvu biciklijadu pod nazivom „Oživimo Završje“, na kojoj je prisustvovalo oko stotinjak sudionika. Nakon toga nekoliko naših članova se upustilo u natjecanje XC utrka u Buzetu, Učki, Pazinu i Lokvama postigavši solidne rezultate. U dosadašnjim natjecanjima skupili smo podosta nagrada na raznim natjecanjima u klasama Veteran A i Rekreativci, ali želja na je otkriti neku novu nadu koja će nam donijeti medalje i u drugim kategorijama.

Želja nam je međutim bila organizirati vlastitu XC utrku kako bi ugostili sve ljubitelje MTB na našem području, i tako je nastala ideja o pokretanju XC „Izgubljena Ovca“. Nakon organizacije naše prve XC utrke odlučili smo se priključiti u natjecanjima Zimske MTB lige Istre i Primorsko Goranske Županije. Nakon prve godine natjecanja odnijeli smo osim dobrih pozicija na kraju lige i nagradu kao najboljeg organizatora jednog kola, te nam je stoga pripala organizacija finala sljedeće godine na stazu kroz uličice Grožnjana. Nakon tog iskustva iskušali smo se u organizaciji noćne utrke uličicama Grožnjana, rezultat je bio odličan za nas i promociju biciklizma na tom području, i tako je nastala sada popularna utrka i biciklijada "Grožnjan by night"

Osim toga možemo napomenuti i da čak tri naša člana su položili ispit za Bike-vodiče koji je bio organiziran od strane IRTE i tako stekli dodatna znanja i svakako najvažnije nova prijateljstva. Te isto tako da sudjelujemo na organizaciji svih većih biciklističkih manifestacija u Istri.

Momentalno možemo se pohvaliti da naši natjecatelji aktivno sudjeluju u utrkama cross-country-a, maratona, endura i rekreativnim cestovnim utrkama.

Sportski pozdrav svima!

 

 

 

 

Free joomla templates by www.joomlashine.com