Studio4web

 

Klub je osnovan u studenom 2005. godine te registriran početkom 2006.godine u cilju promicanja, razvitka i unaprijeđenja biciklizma na području Grada Buzeta i regije.Do današnjeg dana klub broji više od 120 članova sa područja Istarske i Primorsko goranske županije, od kojih nekolicina u posljednjih nekoliko sezona sudjeluje i na natjecanjima pod okriljem Hrvatskog biciklističkog saveza i međunarodne biciklističke federacije UCI.

Organizacija natjecanja:
Ubrzo nakon učlanjenja u Hrvatski Biciklistički Savez klub je u kratkom roku postalo prepoznatljiv na biciklističkoj karti hrvatske, kako u natjecateljskom tako i kao jedan od aktivnijih klubova
u organizacijskom dijelu, gdje se u proteklim godinama organiziralo više prvenstvenih, kup i međunarodnih natjecanja, Maraton, Cross country i DH kup i prvenstvene utrke nacionalne te međunarodne UCI Class 2 kategorije.

Natjecateljski dio:
Od dosadašnjih rezultata u natjecateljskom dijelu valja istaknuti treće mjesto u poretku 36. klubova na kraju natjecateljske sezone 2010, 4. mjesto 2011. godine.Od pojedinačnih uspjeha za istaknuti je četiri pobjednika kupa Hrvatske, Sanjin Sirotić i Petar Vuković pobjednici Juniorskog kupa 2010 i 2011.g.,Dalibor Babić pobjednik kupa u kategoriji Veterana, Saša Vidović u kategoriji Elite, koji je ujedno proglašen za sportaša Grada Buzeta 2012.godine.
Iz kluba su proizašla su tri člana Hrvatske brdsko biciklističke reprezentacije: Aleš Hrvatin, Sanjin Sirotić i Saša Vidović koji su nastupili na nekoliko međunarodnih utrka u Italiji, Austriji, Poljskoj, Srbiji,Njemačkoj, od kojih i na svjetskom i europskim prvenstvima.
Natjecatelji BK-Buzet se natječu u kategorijama XC (Olimpijski cross country), XCM (XC Maraton) i Downhill (Brdsko biciklistički spust).

Promocija biciklizma.
Aktivnosti kluba usmjerene su velikim dijelom na promociju biciklizma, gdje se do sada organiziralo 20-tak rekreativnih biciklijada.Nekoliko članova BK-Buzet je uspješno položilo tečaj za Bike vodiče u organizaciji Istarske razvojne turističke agencije.

Rad sa mlađim uzrastima.
Redovito se osam godina za najmlađe uzraste iz vrtića i škola sa Buzetskog područja organiziraju dječje biciklističke utrke povodom dječjeg tjedna biciklijade te prezentacije kluba u osnovnoj školi, cilj je uključivanje mladih u zimsku ligu, te kasnije u natjecateljske kategorije pod okriljem HBS-a.

Od ostalih aktivnosti valja istaknuti sudjelovanje u izradi bike karte buzeštine, trasiranje nekoliko biciklističkih staza. BK-Buzet je jedan od pokretača Zimske MTB lige na području Istarske i Primorsko Goranske Županije.

 

 

 

 

 

 

Free joomla templates by www.joomlashine.com